Vedoucí KC a TP pro oblast Benešov

Magdaléna o.p.s. a tým kontaktního centra a terénních programů Centra adiktologických služeb v Benešově hledá vedoucího.

Náplň práce:

• Vedení malého týmu zaměstnanců a péče o jejich potřeby. Budete dbát na to, aby jim u nás bylo dobře a aby je práce stále bavila. Ale nebojte se, že nebudete pracovat také s klienty zařízení. Jak těmi, kteří návykové látky užívají, tak těmi, kteří s nimi žijí a snaží se jim pomoct.
  • Klienti za vámi budou docházet do kontaktního centra v Benešově, ale vy za nimi budete také vyrážet do ven terénu. Někdy do squatu, do parků, a nebo do okolních měst a vesnic. Když bude potřeba, budete s nimi chodit na úřady a k doktorům.
  • Budete jim měnit jehly, rozdávat kondomy, povedete s nimi dialog, při něm budete trpělivě naslouchat, budete s nimi vytvářet vztah založený na důvěře, který je často klíčem k dosažení vytyčených změn. Prostor bude i pro dlouhodobější práci s prvky case managementu.
  • Nebudeme lhát, bez papírování to nepůjde, a na vedoucí pozici obzvlášť. Část své pracovní náplně strávíte u počítače, bylo by proto fajn, abyste byli kamarádi. Budete evidovat, vykazovat, zapisovat, komunikovat s úřady i dalšími státními orgány.
  • Budete komunikovat také s ostatními zaměstnanci organizace (vedoucími jiných programů, mzdovým a ekonomickým oddělením, projektovým oddělením apod.) a občas chodit na porady.
  • Pokud už máte nějaké terapeutické a poradenské zkušenosti, tak dostanete možnost je zde uplatnit. Na poradenství přichází klienti, kteří návykové látky užívají, ale také jejich rodinní příslušníci a osoby v jejich okolí.

Požadavky:

• Oceníme, pokud máte praxi a vhodné vzdělání (VOŠ, VŠ sociálního, zdravotního či adiktologického směru).
  • Vítanou výhodou jsou odborné kurzy v oblasti Harm Reduction či praxe přímo v adiktologických službách.
  • Poradenské a terapeutické zkušenosti jsou také velmi vítány.
  • Bude bezva, když budete mít řidičák, ale nebojte se, že by to nešlo i bez něj.

Co vám můžeme nabídnout

• Zajímavou a pestrou práci. Kromě základních poskytovaných služeb v oblasti Harm reduction realizujeme v Benešově projekty, které jsou financované z evropských dotací. Zaměstnáváme naše klienty a čeká nás také práce s rekreačními uživateli návykových látek v prostředí noční zábavy a letních festivalů. Rádi si ale vyslechneme i vaše vlastní nápady na budoucí projekty. Máme stabilní a šikovné projektové oddělení.
  • Odborné vedení. Sekci snižování rizik tvoří v Magdaléně další dvě zařízení (Příbram a Beroun). Jejich vedoucí se pravidelně potkávají na společných poradách a supervizích. Podporu zajišťuje odborný ředitel a externí supervizor. Nechceme, abyste v tom zůstali sami.
  • Naše organizace je dostatečně velká, aby svým lidem nabídla stabilitu, ale pořád dost malá na to, abychom se všichni znali osobně. Postupně rosteme a rozšiřujeme spektrum našich služeb, ale nikdy na úkor jejich kvality. Víme, že vše má svůj čas.
  • Pravidelně se s dalšími kolegy setkáváme, ať už na vánočním večírku nebo na strategickém plánování. Každý tedy dostane příležitost se na směřování společnosti aktivně podílet.
  • Snažíme se sledovat trendy, podporujeme vzdělání. Samozřejmostí je poskytována supervize a intervize. Pošleme vás na stáž do jednotlivých služeb, ať víte, jak to u nás chodí. Umožníme vám další profesní vzdělání. Když budete chtít, pošleme vás omrknout, jak to dělají v zahraničí.

Pokud máte zájem, zašlete nám pár slov o sobě a svůj životopis do 12. 1. 2020 na email zatrepalek@magdalena-ops.cz. Do předmětu uveďte VŘ Benešov 2019. Pohovor bude probíhat 14. 1. 2020 v CAS Benešov. Následuje dvoudenní stáž v zařízení.

Termín nástupu leden 2020, případně dle domluvy.