Odborník z oblasti závislostí, který by chtěl připravit první program prevence a léčby závislosti na chemsexu v ČR

„Chemsex – užívání drog za účelem zvýšení sexuálního prožitku.“ (Wikipedie)

Celosvětový fenomén posledních několika let, zejména v gay komunitě. V loňském roce přiznalo užívání chemsexu 14% dotazových v rámci rychlého průzkumu České společnosti AIDS pomoc. Chemsex je novým druhem závislosti, je často dáván do souvislosti s nárůstem incidence HIV a STD. V Česku zatím neexistuje žádný terapeutický ani harm reduction program pro uživatele chemsexu.

Česká společnost AIDS pomoc hledá odborníka z oblasti závislostí, který by chtěl ve spolupráci s námi připravit první program prevence a léčby závislosti na chemsexu v Česku.  Ideální kandidát by měl mít předchozí zkušenost v poskytování služeb prevence a léčby závislostí, vedení terapeutických komunit a/nebo služeb harm reduction. Uvítáme znalost gay subkultury a osobní zkušenost z terénní práce.

Nabízena je externí spolupráce a podpora mezinárodní odborné komunity věnující se chemsexu. Více informací sdělí pan Jiří Pavlát, ředitel pražského Domu světla (e: jiri.pavlat@aids-pomoc.cz, t: 608 700 130).