Členství

Členem Asociace nestátních organizací (A.N.O.) se může stát každá organizace, která je nestátní a poskytuje adiktologické a sociální služby pro osoby ohrožené závislostním chováním.

Proč se stát členem?

Staňte se členem Asociace nestátních organizací!

Jak na to?

Jednotliví členové projevují souhlas se stanovenou výší členského poplatku:

Rada Asociace vaši žádost následně projedná a vyrozumí vás o výsledku.

Kontaktujte nás ⇒

Současní členové

Advaita, z.ú.

Liberecká organizace ADVAITA, z. ú. pomáhá lidem ohroženým závislostí zapojit se přiměřeným způsobem do společnosti a žít zdravější a soběstačný život. Organizace provozuje dvě zařízení a čtyři programy: program primární prevence, ambulantního poradenství, terapeutickou komunitu a doléčovací program.

Centrum Alma o.p.s.

Posláním centra Alma je poskytovat sociální a adiktologické služby lidem ohroženým důsledky užívání návykových látek, jejich rodinám a blízkým. Centrum pomáhá klientům změnit svůj životní styl a zařadit se do běžného života.

CPPT o.p.s.

Centrum protidrogové prevence a terapie poskytuje odborné sociální služby snižující rizika s užíváním návykových látek. Organizace provozuje centrum primární prevence, kontaktní centrum a 3 programy: program pro patologické hráče, program drogového poradenství ve věznici a jiné.

DO SVĚTA z.s.

Spolek organizuje vzdělávací kurzy, přednášky a semináře zaměřené na vzdělávání pracovníků v oblasti školství, zdravotnictví a sociální.

Kolpingovo dílo České republiky z.s.

Náplní Kolpingova díla České republiky z.s. je práce s dětmi a mládeží, sociální a vzdělávací aktivity a rozvíjení spolkového života. Mezi nejdůležitější programy organizace patří: terapeutická komunita Sejřek, centrum primární prevence a drogových služeb Spektrum, azylové domy a rodinná centra.

Krok Kyjov, z.ú.

Ústav poskytuje komplexní služby lidem, kteří se ocitli v obtížných životních situacích a v oblasti práce s rodinou. Krok Kyjov provozuje 3 hlavní programy: Terapeutická resocializační komunita Krok, doléčovací program následné péče, Agentura pro občany.

Magdaléna, o.p.s.

Magdaléna poskytuje ucelený systém zdravotních a sociálních služeb v oblasti prevence a léčby závislosti na návykových látkách. Organizace provozuje terénní programy, kontaktní centra, programy primární prevence a jiné.

P-centrum, spolek

Spolek poskytuje služby v oblasti prevence, péče o rodinu s dětmi, poradenství, léčby a doléčování závislostí: doléčovací centrum, Rodinné centrum U mloka, centrum primární péče a poradnu pro alkoholové a jiné závislosti.

Point 14, z.ú.

Point 14 (point for teen) aktivně hledá možná společná východiska pro lidi se závislostí nebo ohrožené závislostí s ohledem na jejich minulost a aktuální situaci s cílem podpořit a pozvednout osobnost člověka. Organizace provozuje primární prevenci, terénní programy, kontaktní centrum a středisko následné péče.

Portus Prachatice, o.p.s.

Jihočeská organizace Portus Prachatice poskytuje sociální, výchovně-vzdělávací a komunitní služby. Ve své činnosti se zaměřuje především na děti, mládež, dospělé a celé rodiny v oblasti prevence sociálně patologických jevů a rizikového chování.

Prev-Centrum, z.ú.

Prev-Centrum poskytuje programy primární péče, nízkoprahové služby a odbornou ambulantní léčbu osobám ohroženým závislostmi, dalšími formami rizikového chování a duševních onemocnění. Ústav je členem sdružení PROADIS (Propojené profesionální adiktologické služby).

Prevent 99 z.ú.

Jihočeské sdružení Prevent99 působí v oboru adiktologie a vzdělávacích aktivit. Provozuje programy zaměřené na prevenci, poskytování informací, profesionální pomoc a léčbu závislostí a podporu pěstounských rodin.

Proxima Sociale o.p.s.

Posláním Proximy Sociale je posláním je zvyšovat kvalitu života obyvatel městských částí hl. města Prahy a obcí Středočeského kraje, ve kterých poskytuje preventivní a poradenské sociální služby (terénní, ambulantní, pobytové).

Renarkon o.p.s.

Posláním organizace je prevence, harmreduction a léčba závislých. Renarkon provozuje centrum primární prevence, kontaktní centra v Ostravě a Frýdku-Místku, terénní programy, drogovou poradnu, doléčovací centrum, drogovou poradnu a další programy.

SANANIM z.ú.

Ústav působí v oblasti drogových závislostí a poskytuje komplexní systém služeb zaměřených na prevenci, péči, léčbu a resocializaci pro osoby ohrožené závislostním chováním a jejich blízké.

Společnost Podané ruce o.p.s.

Společnost se věnuje prevenci, léčbě a pomoci lidem ohroženým závislostmi a práci s mladistvými. Provozuje nízkoprahové zařízení, terénní programy, programy primární prevence, terapeutická centra a projekt zaměřený na harm reduction na taneční scéně.

Spolek Ulice Plzeň

Posláním spolku je ochrana veřejného zdraví a poskytování zdravotních a sociálních služeb osobám ohroženým závislostí a poskytujícím komerční sexuální služby. Ulice Plzeň provozuje terénní program Ulice a substituční centrum v Plzni.

STŘED z.ú.

Třebíčské Sdružení STŘED poskytuje podporu a pomoc rodinám, které se ocitly ve složité životní situaci. Posláním sdružením je pomoc rodinám při řešení výchovných problémů, podpora rodin, které mají dítě v náhradní péči a poskytování preventivních programů pro ohrožené děti.

Středisko křesťanské pomoci Plzeň

Středisko křesťanské pomoci Plzeň poskytuje služby osobám ohroženým sociálním vyloučením a závislostmi. Mezi jeho cíle patří práce s osobami po skončení výkonu trestu, léčba závislosti, návrat sociálně vyloučených na trh práce a pomoc mladým lidem po odchodu z dětského domova.

Drop In o.p.s.

Hlavním cílem střediska Drop In je prevence a léčby závislostí na drogách. Drop In provozuje různé terénní programy, Centrum metadonové substituce, Centrum následní péče, Centrum pro rodinu, adiktologickou ambulanci a nízkoprahové středisko v Praze.

White Light I, z.ú.

Ústav, který se orientuje na poskytování služeb prevence užívání návykových látek uživatelům a jejich blízkým. Provozuje nízkoprahové kontaktní a poradenské centrum s terénním programem, program následné péče a vzdělávací centrum RELIÉF v Ústí nad Labem.