Členství

Členem se může stát každá organizace, která poskytuje adiktologické služby.

Proč se stát členem?

Jak na to?

Členové projevují souhlas se stanovenou výší členského poplatku:

Rada Asociace vaši žádost následně projedná a vyrozumí vás o výsledku.

‼️ POZOR ‼️ Členské příspěvky lze hradit z dotačního titulu Úřadu vlády České republiky‼️

Kontaktujte nás ⇒

Současní členové

Advaita, z.ú.

Liberecká organizace ADVAITA, z. ú. pomáhá lidem ohroženým závislostí zapojit se přiměřeným způsobem do společnosti a žít zdravější a soběstačný život. Organizace provozuje dvě zařízení a čtyři programy: program primární prevence, ambulantního poradenství, terapeutickou komunitu a doléčovací program.

ANA, z.ú. - adiktologické centrum

ANA poskytuje odborné sociální a adiktologické služby lidem ohroženým závislostním chováním, jejich rodinným příslušníkům, partnerům a blízkým. Nabízené služby jsou ambulantní, zaměřené na léčbu a doléčování.

Charita Tábor

Charita Tábor poskytuje sociální služby, humanitární pomoc a pomoc lidem v nouzi. Své služby nabízí kromě jiného i prostřednictvím služby Auritus – centrum adiktologických služeb, která poskytuje odborné sociální a adiktologické služby uživatelům návykových látek, osobám s nelátkovými závislostmi a jejich blízkým. Kontaktní a Poradenské centrum nabízí řadu programů cílených na specifické problémy osob se závislostním chováním.

Charita Kyjov, Kontaktní centrum

Kontaktní centrum je víceúčelová drogová služba, která poskytuje odborné sociální služby ambulantní a terénní formou uživatelům návykových látek a osobám jim blízkým. V rámci Kontaktního centra fungují čtyři vzájemně propojené projekty: kontaktní centrum, terénní programy, adiktologická poradna a program práce s veřejností. Posláním zařízení je minimalizace zdravotních a sociálních rizik u uživatelů návykových látek, jejich podpora a motivace ke změně životního stylu a ochrana společnosti před možnými negativními důsledky užívání návykových látek.

Centrum ALMA, z.ú.

Posláním centra Alma je poskytovat sociální a adiktologické služby lidem ohroženým důsledky užívání návykových látek, jejich rodinám a blízkým. Centrum pomáhá klientům změnit svůj životní styl a zařadit se do běžného života.

Centrum protidrogové prevence a terapie, o.p.s.

Centrum protidrogové prevence a terapie poskytuje odborné sociální služby snižující rizika s užíváním návykových látek. Organizace provozuje centrum primární prevence, kontaktní centrum a 3 programy: program pro patologické hráče, program drogového poradenství ve věznici a jiné.

Centrum pro rodinu PSS a klinické adiktologie, z.ú.

Adiktologické a terapeutické pracoviště, které se zabývá komplexní péčí o rodinu.

Centrum sociálních služeb Děčín, příspěvková organizace

Centrum sociálních služeb Děčín, příspěvková organizace (dále jen „CSS“) je největším poskytovatelem sociálních služeb na Děčínsku, jeho působnost je regionální i celorepubliková. Jeho zřizovatelem je Statutární město Děčín.CSS bylo založeno za účelem poskytovat služby sociální péče, sociální prevence a sociálního poradenství ve vysoké kvalitě a na odborné úrovni a dle individuálních potřeb a možností klienta/příjemce služby.

DO SVĚTA z.s.

Spolek organizuje vzdělávací kurzy, přednášky a semináře zaměřené na vzdělávání pracovníků v oblasti školství, zdravotnictví a sociální.

Diecézní charita Brno

Diecézní charita Brno poskytuje sociální a zdravotní služby na území Jihomoravského kraje a v části kraje Vysočina. Ročně pomůže více než 60 000 lidí v nouzi. Pomáháme seniorům, lidem s postižením, matkám s dětmi v tísni, lidem bez domova, lidem se závislostmi a mnoha dalším. Pro nás je každý člověk důležitý.

Kolpingovo dílo České republiky z.s.

Náplní Kolpingova díla České republiky z.s. je práce s dětmi a mládeží, sociální a vzdělávací aktivity a rozvíjení spolkového života. Mezi nejdůležitější programy organizace patří: terapeutická komunita Sejřek, centrum primární prevence a drogových služeb Spektrum, azylové domy a rodinná centra.

Krok Kyjov, z.ú.

Ústav poskytuje komplexní služby lidem, kteří se ocitli v obtížných životních situacích a v oblasti práce s rodinou. Krok Kyjov provozuje 3 hlavní programy: Terapeutická resocializační komunita Krok, doléčovací program následné péče, Agentura pro občany.

Lotos - doléčovací centrum, o. p. s.

Doléčovací centrum Lotos poskytuje služby následné péče se specializací na alkoholovou závislost.Působí ve městě Brně a zahrnuje pobytový a ambulantní program.

Magdaléna, o.p.s.

Magdaléna poskytuje ucelený systém zdravotních a sociálních služeb v oblasti prevence a léčby závislosti na návykových látkách. Organizace provozuje terénní programy, kontaktní centra, programy primární prevence a jiné.

P-centrum, spolek

Spolek poskytuje služby v oblasti prevence, péče o rodinu s dětmi, poradenství, léčby a doléčování závislostí: doléčovací centrum, Rodinné centrum U mloka, centrum primární péče a poradnu pro alkoholové a jiné závislosti.

POINT 14, z.ú.

POINT 14 (point for teen) aktivně hledá možná společná východiska pro lidi se závislostí nebo ohrožené závislostí s ohledem na jejich minulost a aktuální situaci s cílem podpořit a pozvednout osobnost člověka. Organizace provozuje primární prevenci, terénní programy, kontaktní centrum a středisko následné péče.

Portimo o.p.s.

Centrum prevence CéPéčko je certifikovaným poskytovatelem programů specifické všeobecné primární prevence v mateřských, základních i středních školách.Posláním preventivních aktivit Centra prevence - CéPéčko je posilování a upevňování pozitivních postojů a motivace ke zdravému životnímu stylu (zdravé sebevědomí, sociální schopnosti a dovednosti, odpovědnost za své chování a jednání). Skrze zvyšování ochranných faktorů osobnosti, snižování rizikových faktorů, poskytováním informací a zkvalitňováním klimatu třídy působíme preventivně v oblasti rizikového chování. Programy školské primární prevence probíhají na území Novoměstska, Bystřicka a Žďárska v srdci Vysočiny.

Portus Prachatice, o.p.s.

Jihočeská organizace Portus Prachatice poskytuje sociální, výchovně-vzdělávací a komunitní služby. Ve své činnosti se zaměřuje především na děti, mládež, dospělé a celé rodiny v oblasti prevence sociálně patologických jevů a rizikového chování.

Prev-Centrum, z.ú.

Prev-Centrum poskytuje programy primární péče, nízkoprahové služby a odbornou ambulantní léčbu osobám ohroženým závislostmi, dalšími formami rizikového chování a duševních onemocnění. Ústav je členem sdružení PROADIS (Propojené profesionální adiktologické služby).

PREVENT 99 z.ú.

Jihočeské sdružení PREVENT 99 působí v oboru adiktologie a vzdělávacích aktivit. Provozuje programy zaměřené na prevenci, poskytování informací, profesionální pomoc a léčbu závislostí a podporu pěstounských rodin.

Proxima Sociale o.p.s.

Posláním Proximy Sociale je zvyšovat kvalitu života obyvatel městských částí hl. města Prahy a obcí Středočeského kraje, ve kterých poskytuje preventivní a poradenské sociální služby (terénní, ambulantní, pobytové).

Renarkon, o.p.s.

Posláním organizace je prevence, harm reduction a léčba závislých. Renarkon provozuje centrum primární prevence, kontaktní centra v Ostravě a Frýdku-Místku, terénní programy, drogovou poradnu, doléčovací centrum, drogovou poradnu a další programy.

Renadi, o.p.s.

Brněnská organizace Renadi nabízí podporu lidem, kteří stojí o změnu užívání legálně dostupných návykových látek (alkohol, léky a jinė) nebo u gamblingu a hazardního hraní. Nabízí poradenství, terapii a spolupráci s peery samotným uživatelům i osobám blízkým. Renadi staví na inovativních postupech práce. Pro organizaci je charakteristický participativní přístup jak při spolupráci s klienty, tak při řízení samotné společnosti.

SANANIM z.ú.

Ústav působí v oblasti drogových závislostí a poskytuje komplexní systém služeb zaměřených na prevenci, péči, léčbu a resocializaci pro osoby ohrožené závislostním chováním a jejich blízké.

Slezská diakonie

Slezská diakonie je nestátní nezisková organizace, která byla založena v roce 1990 Slezskou církví evangelickou a.v. v Českém Těšíně. Slezská diakonie aktuálně realizuje dvě služby, které se zabývají odbornou pomocí lidem ohroženým závislostním chováním včetně jejich rodin a blízkých osob. Jde o službu GABRIEL Karviná, terénní program. Druhou službou je EXIT terapeutická komunita pro děti, mládež a mladé dospělé.

Společnost Podané ruce o.p.s.

Společnost se věnuje prevenci, léčbě a pomoci lidem ohroženým závislostmi a práci s mladistvými. Provozuje nízkoprahové zařízení, terénní programy, programy primární prevence, terapeutická centra a projekt zaměřený na harm reduction na taneční scéně.

Spolek Ulice Plzeň

Posláním spolku je ochrana veřejného zdraví a poskytování zdravotních a sociálních služeb osobám ohroženým závislostí a poskytujícím komerční sexuální služby. Ulice Plzeň provozuje terénní program Ulice a substituční centrum v Plzni.

STŘED, z.ú.

Třebíčská organizace STŘED poskytuje podporu a pomoc rodinám, které se ocitly ve složité životní situaci. Posláním sdružením je pomoc rodinám při řešení výchovných problémů, podpora rodin, které mají dítě v náhradní péči a poskytování preventivních programů pro ohrožené děti.

Středisko křesťanské pomoci Plzeň

Středisko křesťanské pomoci Plzeň poskytuje služby osobám ohroženým sociálním vyloučením a závislostmi. Mezi jeho cíle patří práce s osobami po skončení výkonu trestu, léčba závislosti, návrat sociálně vyloučených na trh práce a pomoc mladým lidem po odchodu z dětského domova.

Středisko prevence a léčby drogových závislostí - DROP IN, o.p.s.

Hlavním cílem střediska Drop In je prevence a léčby závislostí na drogách. Drop In provozuje různé terénní programy, Centrum metadonové substituce, Centrum následní péče, Centrum pro rodinu, adiktologickou ambulanci a nízkoprahové středisko v Praze.

WHITE LIGHT I, z.ú.

Nezisková organizace nabízí v Ústeckém kraji služby ambulantní léčby a poradenství pro osoby ohrožené závislostním chováním a jejich blízké v Teplicích, Rumburku a Ústí nad Labem, kontaktní centra s terénní službouv Teplicích a Rumburku, terapeutickou komunitu pro osoby od 15 let v Mukařově u Úštěku, ambulantní a pobytové doléčování v Ústí nad Labem a Centrum primární prevence v Ústí nad Labem.

Zařízení sociální intervence Kladno

Zařízení sociální intervence Kladno je příspěvková organizace Středočeského kraje. Hlavní činností organizace je poskytování odborných sociálních služeb mezi než patří i služby adiktologické, které pokrývají celý systém péče - od nízkoprahových programů až po programy ambulantní a pobytové, resp. služby následné péče.